Data la care va fi difuzata ultima editie a emisiunii "Piers Morgan Live" de pe CNN nu a fost deocamdata anuntata si nu se stie daca Morgan va continua colaborarea cu televiziunea intr-o alta formula.

Potrivit unor surse din CNN, presedintele postului, Jeffrey Zucker, a luat decizia de a anula acest talk show, dupa o serie de discutii cu Piers Morgan.

Piers Morgan, in varsta de 48 de ani, a declarat intr-un interviu aparut duminica in The New York Times ca, in calitate de cetatean britanic, nu s-a simtit intotdeauna conectat cu publicul american, iar aceasta problema s-a reflectat in audientele obtinute de emisiunea sa.

"A fost o perioada dureroasa si, in ultima vreme, audienta noastra a scazut mult", a spus Piers Morgan, fost editor la tabloidul britanic Daily Mirror.

Talk show-ul sau i-a infuriat de multe ori pe conservatorii americani, in timpul celor trei sezoane in care a rulat pe CNN, avand in vedere frecventele discursuri ale lui Morgan despre regimul armelor de foc din Statele Unite.

Piers Morgan a fost subiectul unei petitii lansate de americani, care au cerut deportarea sa in urma unor comentarii facute in decembrie 2012 dupa masacrul comis cu arme de foc in scoala Sandy Hook din Newtown, Connecticut.

Morgan, fost jurat in emisiunea "America's Got Talent", este jurnalistul a carui emisiune a inlocuit-o in grila de programe a postului CNN pe aceea prezentata de Larry King, dupa pensionarea acestuia, in 2011. El a dezvaluit, totodata, la inceputul acestei luni, ca a fost chestionat de politia din Londra in legatura cu acuzatiile formulate impotriva tabloidului Daily Mirror in scandalul interceptarilor telefonice din Marea Britanie.

Jurnalistul britanic, care a negat intotdeauna implicarea sa in acel scandal, spune ca a fost chestionat de politie dupa ce s-a dus din proprie initiativa la un comisariat de politie din Londra, in luna decembrie 2013.

Industria presei din Marea Britanie a fost zguduita in 2011 de inchiderea tabloidului lui Rupert Murdoch cu cele mai mari vanzari, news of the World, dupa ce opinia publica a aflat ca unii dintre angajatii acestui saptamanal duminical piratau cu regularitate telefoanele mobile ale unor personalitati pentru a obtine stiri de senzatie pe care le publicau pe prima pagina a tabloidului.

Rebekah Brooks si Andy Coulson, doi fosti editori de la News of the World, ambii fiind fosti colaboratori apropiati ai premierului britanic David Cameron, sunt judecati in aceasta perioada la Londra intr-un proces in care sunt acuzati ca au fost implicati in aceste interceptari telefonice intre anii 2000 si 2006.