Rupert Murdoch, care detine deja unul dintre cele mai mari grupuri de media din lume (format din companiile 21st Century Fox si News Corporation), si-ar fi manifestat interesul pentru a cumpara Time Warner, un alt conglomerat international de media, scrie huffingtonpost.com, care citeaza Reuters. 

Conform sursei citate, magnatul Rupert Murdoch, in varsta de 83 de ani, va participa la Sun Valley Conference, care se va desfasura in statul american Idaho, in perioada 8 - 13 iulie, si care este unul dintre cele mai exclusiviste evenimente ale industriei de telecomunicatii si de media din lume. 

Reuters transmite ca Murdoch va merge la editia din acest an a evenimentului "inarmat cu bani si apetit pentru o tranzactie majora". 

Interesul lui Murdoch pentru Time Warner, in ciuda valorii sale estimate la 62 de miliarde de dolari, a facut obiectul speculatiilor industriei de media in ultima vreme, adauga Reuters. 

Rupert Murdoch ravneste la compania care detine printre altele reteaua de televiziune HBO, dar are si alte tinte, conform unui fost angajat al companiei detinute de magnat. 

Reprezentantii celor doua companii au refuzat sa comenteze acest subiect. 

Potrivit huffingtonpost.com, daca se va incheia aceasta tranzactie, compania formata din actualul imperiu al lui Rupert Murdoch si din grupul Time Warner va fi "mai mare decat mare", va fi un "mega-colos, un gigant de proportii inimaginabile". 

Magnatul media Rupert Murdoch este fondatorul si presedintele grupului media News Corporation. News Corporation a finalizat, pana la sfarsitul lunii iunie 2013, proiectul sau de scindare, in companii diferite, a diviziei editoriale de activitatile de divertisment. Divizia de cinema si televiziune (denumita 21st Century Fox) - care include studiourile 20th Century Fox, reteaua de televiziune Fox si postul Fox News - a fost separata de cea care include ziarele si operatiunile de publishing ale grupului News Corp.  Din grupul media News Corp. fac parte si publicatiile americane Wall Street Journal si New York Post, dar si ziarele britanice Sunday Times si The Sun, dar si The Australian si editurile HarperCollins si Harlequin Enterprises. 

Grupul Time Warner a anuntat anul trecut ca a decis sa vanda divizia de publishing, Time Inc. si sa se concentreze asupra activitatilor din cinema (Warner Bros.) si televiziune (CNN, HBO, Cartoon Network, TCM etc.). Operatiunea ar fi trebuit sa fie finalizata pana la sfarsitul anului trecut, iar Time Inc. (care detine revistele Time, Sports Illustrated, Fortune si People) sa fi devenit deja o "companie independenta listata" la bursa. Insa, aceasta operatiune a fost amanata si realizata in aceasta vara.