CNA a analizat, in sedinta de luni, o solicitare a societatii Prontos Serv SRL din Ploiesti de acordare a unei licente audiovizuale pentru lansarea VP TV, o televiziune cu zona de difuzare regionala: Bucuresti si judetul Ilfov.

"Pentru" acordarea acestei licente au votat Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Viorel Vaseil Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Rasvan Popescu si Cristina Trepcea, in timp ce "impotriva" au votat Radu Calin Cristea si Monica Gubernat.

Noua televiziune VP TV va difuza un program generalist, timp de 24 de ore pe zi. VP TV va difuza programe productie proprie (89,50 %) si productii audiovizuale ale altor producatori (10,50%).

Grila televiziunii va cuprinde programe de informare (57,86%), programe culturale, educative si religioase (21%), filme (5,2%), programe de divertisment (6,7%) si publicitate (9,24%).

Televiziunea va avea sediul la Ploiesti si o echipa formata din 19 persoane, dupa cum a declarat Laurentiu Megelea, actionarul principal al societatii Prontos Serv SRL, prezent luni la sedinta CNA.

Laurentiu Megelea a mai spus ca VP TV va fi o televiziune adresata comunitatii din Bucuresti si judetul Ilfov, un post in interesul cetatenilor.

Investitia in lansarea noii televiziuni VP TV se ridica la 120.900 de euro, potrivit dosarului depus de societatea Prontos Serv SRL la CNA.

Asociatii societatii Prontos Serv SRL, care a primit licenta VP TV, sunt Laurentiu Megelea (95%) si Ioana Zamfir (5%). Laurentiu Megelea este actionar si la postul de radio Best FM (care emite in Campina, Ploiesti si Sinaia) si la televiziunile Travel Mix (care detine o licenta de satelit si una locala si are studiouri in Sinaia si Ploiesti) si la Valea Prahovei TV(o licenta regionala in judetele Brasov si Prahova).