Carlos Slim, locul 2 in topul celor mai bogati oameni din lume, un veritabil magnat in industria telecomunicatiilor, si-a exercitat optiunea de cumparare a 15,9 milioane de actiuni ordinare ale grupului New York Times, la pretul unitar de 6,3572 de dolari.

In urma acestei operatiuni, holdingul sau, Slim Helu, va detine 27,8 milioane de actiuni, reprezentand 16,8% din grupul de presa, care reuneste The New York Times si International New York Times. 

Carlos Slim va deveni astfel cel mai important investitor individual din acest grup de presa, controlat de familia americana Sulzberger. 

Titlurile achizitionate de miliardarul mexican nu fac insa parte din actiunile privilegiate, denumite de "clasa B", care acorda posesorilor cele mai multe drepturi de vot in consiliul de administratie. 

Tranzactia va aduce 101 milioane de dolari grupului New York Times, care va reinvesti integral aceasta suma in rascumpararea de actiuni, pentru a nu dilua participarea celorlalti actionari ai sai.

Cu active care merg de la telecomunicatii pana la petrol si trecand prin arta, averea omului de afaceri mexican a fost evaluata in 2014 de revista Forbes la 73,1 miliarde de dolari.