Ordonanta de Urgenta privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa prevede la articolul 81 ca: "In cazul in care activitatea debitorului se afla sub incidenta prevederilor Legii audiovizualului, ca urmare a deschiderii procedurii si pana la data confirmarii planului de reorganizare se suspenda licenta audiovizuala cu incepere de la data primirii comunicarii de catre Consiliul National al Audiovizualului".

De asemenea, Ordonanta prevede ca "in planul de reorganizare vor fi prevazute conditiile de exercitare a dreptului de a difuza, intr-o zona determinata, un anume serviciu de programe, conditii ce vor fi supuse aprobarii prealabile a Consiliului National al Audiovizualului".

Adoptarea acestei Ordonante este justificata de Guvern avand in vedere actualul context economic, care impune luarea unor masuri rapide pentru crearea premiselor legislative si administrative care sa conduca la cresterea eficientei operatorilor economici, la cresterea sigurantei circuitului economic si a atractivitatii investitionale a pietei romanesti.

Potrivit Ordonantei, actuala legislatie privind insolventa nu a ajutat la dezvoltarea "unor planuri de reorganizare reala", ci, dimpotriva, a furnizat "mijloace de tergiversare a momentului intrarii in faliment pentru afaceri cu sanse minimale de redresare".

Intrebat, vineri, in Prahova, despre Codul insolventei adoptat de Guvern prin Ordonanta de Urgenta, premierul Victor Ponta a raspuns: "Toata lumea trebuie sa plateasca macar taxele curente, pentru ca este vorba despre angajati".

Laura Georgescu, presedintele CNA, a declarat ca membrii Consiliului nu au fost consultati de Guvern cu privire la articolul referitor la radiodifuzorii care intra in insolventa.