Liberty Global intra astfel intr-o cursa umar la umar cu gigantul american Comcast Corp. pentru pozitia de cea mai mare companie de cablu TV din lume.  Totodata, miliardarul John Malone, care controleaza Liberty Global, deschide un nou front in lupta cu vechiul sau rival Rupert Murdoch, care detine prin news Corp. operatorul British Sky Broadcasting Group (BSkyB). 

Tranzactia este cea mai mare din industrie de la fuziunea anuntata in 2007 prin care a fost creata Thomson Reuters Corp., pentru 17,4 miliarde de dolari. 

Virgin Media este evaluata la 23,3 miliarde de dolari cu tot cu datorii, pretul convenit de cele doua parti fiind cu 24% peste cotatia bursiera de la finalul sedintei din 4 februarie, inainte de aparitia primelor informatii privind o posibila preluare. 

Pentru fiecare actiunie Virgin cumparata, Liberty va plati 17,5 dolari cash, la care se adauga 0,2582 actiuni Liberty Global categoria A si 0,1928 actiuni categoria C.  Astfel, actionarii actuali ai Virgin Media vor detine aproximativ 36% din titlurile noului grup si 26% din drepturile de vot. 

Liberty Global va finanta segmentul cash al tranzactiei prin imprumuturi.  Dupa incheierea tranzactiei, aproximativ 80% din veniturile Liberty Global vor veni din cinci tari din afara Americii de Nord, respectiv Marea Britanie, Germania, Belgia, Elvetia si Olanda, a declarat intr-un comunicat directorul general al grupului, Mike Fries.  Liberty Global a precizat totodata ca ia in calcul listarea pe o bursa din Europa. 

Miliardarul britanic Sir Richard Branson, fondatorul Virgin Group, va obtine aproximativ 316 milioane de dolari in urma preluarii Virgin Media de catre Liberty Global. Branson are o avere de 5 miliarde de dolari, potrivit estimarilor Bloomberg.