Compania cu sediul in New York, proprietara revistei Forbes, cu o istorie de 96 de ani, si a Forbes.com, vrea sa obtina din vanzare cel putin 400 de milioane de dolari, a aratat sursa citata de Bloomberg, scrie Mediafax.

Publisherii de reviste vand branduri renumite din cauza problemelor provocate de scaderea veniturilor din publicitate si a tirajelor, ca urmare a concurentei Internetului.

Newsweek, publicatie veche de 80 de ani, a fost vanduta in luna august de IAC/InterActiveCorp catre IBT Media in August, iar McGraw-Hill Cos. a vandut Businessweek, fondata in 1929, catre Bloomberg LP, in 2009.

Revista Maxim, adresata barbatilor, a fost vanduta de catre creditori, in septembrie, companiei Darden Media Group. Bloomberg LP este compania mama a Bloomberg News, care concureaza cu Forbes.

Editii ale revistei Forbes sunt publicate si in Asia si Europa. Anul trecut, compania Forbes a obtinut in Statele Unite venituri din publicitate in valoare de 275 de milioane de dolari, in scadere cu 19% fata de 2008.

Compania Elevation Partners, condusa de Roger McNamee si sustinuta de cantaretul Bono, a platit in 2006 circa 240 de milioane de dolari pentru o participatie de 45% la compania Forbes, potrivit unei persoane apropiate situatiei.

B.C. Forbes a infiintat revista Forbes in 1917, care a prosperat sub conducerea fiului sau, Malcolm.

Fiul lui Malcolm, Steve, a devenit presedinte si director general al Forbes si redactor sef al revistei in 1990. El a candidat de doua ori, fara succes, in 1996 si 2000, la presedintia Statelor Unite, in alegerile primare organizate de Partidul Republican.