Forbes Media a scos revista la vanzare in luna noiembrie si a restrans lista scurta cu potentiali cumparatori, printre cele sase parti interesate numarandu-se atat investitori strategici, cat si persoane care ar prelua revista pe post de "trofeu".

Ofertele atrase de Forbes variaza intre 350 milioane de dolari si 475 milioane de dolari, potrivit surselor citate. Initial, grupul Forbes a primit oferte de la 18 potentiali cumparatori, insa numai sase s-au calificat pe lista scurta.

Publisherul Forbes Media este detinut de mostenitorii lui B.C. Forbes, care a fondat publicatia in 1917. Compania a anuntat in luna noiembrie ca a contractat serviciile Deutsche Bank pentru a prospecta piata in vederea vanzarii revistei.

Steve Forbes (66 de ani), neoptul lui B.C. Forbes, este presedintele companiei si redactorul sef al revistei Forbes.

Forbes a inregistrat anul trecut vanzari de publicitate de 275 milioane de dolari pe piata SUA, in scadere cu 19% fata de nivelul din 2008. Pe de alta parte, numarul de vizitatori unici ai platformei online Forbes.com a crescut de la 12 milioane la 26 milioane.

In 2006, fondul de capital privat Elevation Partners, care numara printre investitori si pe Bono, protagonistul trupei U2, a cumparat aproximativ jumatate din actiunile Forbes, potrivit unor surse apropiate tranzactiei.