Jeremy Clarkson a fost acuzat ca l-ar fi lovit cu pumnul pe Oisin Tymon, un membru al echipei de productie. Totodata, BBC a anuntat la momentul respectiv ca a demarat o ancheta in legatura cu acest incident. 

Potrivit dailymail.co.uk, costurile renuntarii la Jeremy Clarkson ar putea fi insa foarte mari pentru BBC. "Top Gear" este unul dintre cele mai de succes programe ale radiodifuzorului public britanic si unul dintre cele mai vandute show-uri ale acestuia la nivel international. 

BBC Worldwide, "bratul comercial" al corporatiei BBC, castiga pana la 50 de milioane de lire sterline pe an din vanzarea drepturilor de difuzare ale show-ului "Top Gear", la nivel international. Acest show este difuzat in 214 tari din lume (inclusiv in Romania, n.r.), potrivit dailymail.co.uk, citate de Mediafax.

In plus, BBC Worldwide castiga milioane de lire sterline din revista Top Gear, care este editata de asemenea in mai multe tari din lume, dar si din show-uri live care folosesc brandul "Top Gear" si care sunt realizate atat in Marea Britanie, cat si in strainatate. Acestora li se adauga vanzarile de DVD-uri care folosesc de asemenea brandul "Top Gear". 

Revista Top Gear, cu un tiraj global de 1,7 milioane de copii, aduce BBC Worldwide venituri estimate la 7,4 milioane de lire sterline - fara a le include pe cele din publicitate si costurile pentru productie si distributie a publicatiei. 

De asemenea, cele 14 show-uri live "Top Gear", programate anul acesta in Marea Britanie, vor atrage venituri estimate la 7,35 milioane de lire sterline din vanzarea de bilete. 

Pe de alta parte, DVD-ul "Top Gear Perfect Road Trip 2", care a fost lansat anul trecut de Craciun, a fost cel mai bine vandut din Marea Britanie la momentul respectiv, 272.000 de copii ale acestuia fiind epuizate in trei luni, atragand venituri de 2,17 milioane de lire sterline. 

Jeremy Clarkson, in varsta de 54 de ani, este celebru pentru remarcile sale explicite si atitudinea acerba impotriva conceptului de "corectitudine politica".  Anul trecut, a primit un avertisment final din partea BBC, dupa ce a fost acuzat ca a folosit o expresie rasista in timp ce filma un episod din emisiunea "Top Gear". A fost cel mai recent incident dintr-o serie mai lunga de momente controversate - intens comentate si criticate - in care a fost implicat starul britanic. 

Dupa suspendarea lui Jeremy Clarkson, emisiunea "Top Gear" nu a mai fost difuzata de BBC, in Marea Britanie. La randul lor, Richard Hammond si James May, coprezentatori ai "Top Gear", au refuzat sa mai realizeze acest show fara Clarkson. 

Intre timp, o petitie online impotriva suspendarii prezentatorului Jeremy Clarkson a fost semnata de aproximativ un milion de persoane. Vineri, un tanc pe care se afla o persoana imbracata in costumul lui The Stig, celebrul pilot profesionist al show-ului "Top Gear", a fost dus la sediul central al BBC din Londra de sustinatorii lui Jeremy Clarkson. Acolo, The Stig a depus o cutie cu cele un milion de semnaturi care sunt impotriva suspendarii lui Clarkson.