Serialul, a carui actiune va avea loc in anii 1970, in New York, va avea in centru un grup de adolescenti din cartierul rau famat South Bronx, care gasesc linistea si intelegerea in abilitatile lor muzicale. 

Noua productie a Netflix va avea 13 episoade, iar Baz Luhrmann le va regiza pe primele doua. Acesta este un mod asemanator de promovare si stabilire a directiei serialului, fiind folosit de serviciul de streaming video si in cazul serialului de mare succes "House of Cards", ale carui prime doua episoade au fost regizate de David Fincher. 

Distributia serialului nu a fost stabilita si nu s-a filmat nicio scena, dar Netflix a publicat pe YouTube un teaser, dand astfel o oarecare idee despre stilul si tonul serialului. Avand pe coloana sonora o bucata muzicala folosita de foarte multe melodii hip-hop, trailerul contine imagini de arhiva cu zonele sarace si darapanate din New Yorkul anilor 1970, amestecate cu energia exploziva a petrecerilor de strada, breakdance si graffiti. 

"In aceasta epoca de aur a televiziunii, cultura Netflix nu pune nicio limita asupra posibilitatilor creative, astfel ca (Netflix, n.r.) este locul potrivit pentru «The Get Down», un proiect la care ma gandesc si la care lucrez de peste zece ani", a declarat Baz Luhrmann. 

"In toata aceasta perioada, am fost obsedat de ideea de cum un oras aflat in cel mai prost moment al sau, uitat si pe jumatate distrus, a putut da nastere unei asemenea creativitati si originalitati in muzica, arta si cultura", a mai spus cineastul. 

Baz Luhrmann, al carui cel mai recent film este "Marele Gatsby/ The Great Gatsby", colaboreaza cu Shawn Ryan, creatorul serialului "Lege si Faradelege/ The Shield", pentru dezvoltarea noii productii. 

Sotia sa, Catherine Martin, va stabili stilul vizual al serialului, dupa cum a facut si in cazul peliculelor "Marele Gatsby" si "Moulin Rouge!".

Premiera serialului "The Get Down" este programata pentru anul 2016. 

Baz Luhrmann este regizorul musicalului "Moulin Rouge", nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun film in 2002, al dramei "Romeo si Julieta" din 1996 - cu Leonardo DiCaprio in rolul principal -, si al epicului "Australia" din 2008, cu Nicole Kidman si Hugh Jackman in rolurile principale.

In 2013, cineastul australian a regizat un remake de succes al filmului "Marele Gatsby/ The Great Gatsby" din 1974, ecranizarea cartii omonime de F. Scott Fitzgerald, care a deschis editia din 2013 a Festivalului de Film de la Cannes.