In cazul in care visati la apa turcoaz si nisipul alb din insulele exotice, acum este momentul sa ajungeti acolo. Ca o noutate, anul acesta, agentiile noastre de turism vand direct pachetele marilor touroperatori germani. Ceea ce inseamna preturi mai mici, pentru ca strainii isi negociaza altfel vacantele cu gazdele.

Luati insa in calcul ca zborurile sunt programate pe marile aeroporturi din Germania, asa ca la pret mai adaugati cam 200 de euro, pentru biletul de avion pana acolo. 

Chiar si asa luna aceasta o vacanta in Republica Dominicana la un hotel de 4 stele in regim allinclusive va costa 990 de euro, fata de 2200 cat era in urma cu o saptamana. 

"Avem acum o oferta de vacanta in Mexic la 1000-1200  de euro si in Cuba intre 950 si 1300 de euro.  In sezon v-ar fi costat cu 40 % mai mult"
, spune Adriana Goicea, director agentie de turism

Si insulele sunt mai accesibile

"In insulele maldive sau Seychelles in perioada asta pretul e de 1200-1500 de euro iar de Revelion va costa intre 2500 si 3000 de euro",
arata Mircea Vladu, directorul unei agentii de turism

In Bali in schimb un sejur cu demipensiune la 5 stele se vinde acum cu 1200 de euro. Asadar, minus opt sute. De ieftinire au parte in ianuarie si croazierele pe Mediterana.

Daca de Revelion plateati 1200 de euro de persoana doar pentru un loc in cabina, acum dati doar 400. Si aveti inclus avionul.

"Avantaje exista in cazul plecarilor acum: in aeroport e mai liber, personalul din hotel se ocupa altfel de turisti, in plus si preturile la fata locului sunt mai bune decat in sezon"
, arata Ciprian Enea, consultant in turism
 
Exista de asemenea oferte in insula Mauritius. Plecarea pe 10 ianuarie si costa 1700 de euro. Pe insula spaniola Lanzorete, care face parte din Canare, ajungeti cu doar 549 de euro, daca alegeti plecarea din 5 februarie.