In statiunea Lacu Sarat din Braila, au ajuns la bai primii turisti. Singurul hotel inclus in program, de doua stele, se lauda cu un grad de ocupare de 85%. Oamenii vin, chiar daca nu sunt conditii extraordinare. Ii intereseaza tratamentul de calitate.

"Programul costa la hotel de 2 stele, 575 de lei, pe persoana, include 6 nopti de cazare, masa, pensiune completa, o consultatie medicala initiala si 2 proceduri de tratament timp de 5 zile", explica Iulia Stefan, sefa unei agentii de turism.

Cine vrea la 3 stele insa plateste 690 de lei pe saptamana. Este si cazul bazei de tratament din Saturn, modernizata din temelii anul trecut.

Cu toate ca aici nemtii sunt principalii clienti, astazi am intalnit si foarte multi pensionari romani, veniti la odihna si tratament cu bani putini.

Noi folosim sulf, namol, apa de mare, baza de tratament este noua si speram sa mai facem si un bazin cu apa sulfuroasa”, spune Horia Bardan, medicul bazei de tratament.

Turismul balneo are un potential imens si nu numai pentru romani, vin multi straini: nemti, toti cei vorbitori de limba germana, foarte multi din Europa”, explica Ioana Dobrescu, secretar general al ANAT.

Poate ar veni si mai multi turisti, daca le-am oferi conditii mai bune in hoteluri, pentru ca statiuni avem destule. Numai in programul "Hai la Bai" s-au inscris 15 statiuni balneare, aflate si la munte, dar si pe litoral. In afara de germani, sunt intersati de namolul nostru austriecii si rusii.

Citeste si:

Te pregatesti de vacanta? Care sunt noile reglementari din Codul Muncii legate de concediul de odihna

Start-up sau manager intr-o multinationala? La ce cariere viseaza absolventii programelor de MBA