"Daca in lunile de toamna in zonele turistice din Romania existau 70-80 de hoteluri si pensiuni scoase la vanzare prin intermediul portalului, in prezent, numarul acestora este cu 30% mai mare, atingandu-se un nou record al ultimelor 12 luni pe acest segment in ianuarie, cand numarul unitatilor turistice scoase la vanzare online a sarit de 100", se arata intr-un comunicat al portalului imobiliar.

Peste 80% din oferta totala de hoteluri si pensiuni este concentrata in cinci judete, Brasovul conducand in clasamentul national dupa numarul de oferte, cu 22,7% din oferta totala. Constanta se situeaza pe locul al doilea, cu 20,6% din oferta totala.

Urmeaza judetele Bihor (15,5%), Prahova (12,4%) si Cluj (11,3%). Celelalte anunturi de vanzare - 17,5% din oferta - sunt distribuite in restul tarii.

Cea mai scumpa unitate scoasa la vanzare in acest moment aflata in baza de date a portalului este situata in zona Clabucet din Predeal. Proprietatea, un complex hotelier cu acces direct la una din cele mai cunoscute partii din Predeal, este formata din trei unitati de cazare, dispune de 50 de camere si o parcare de 40 de locuri. Complexul este complet echipat si utilat pentru a fi dat in exploatare imediat. Pretul la care este scos la vanzare este de 6,5 milioane de euro.

Pe locul al doilea in topul celor mai scumpe hoteluri scoase la vanzare se afla o unitate de 4 stele situata in zona Buna Ziua din Cluj-Napoca. Situat la 2 km de soseaua care leaga Turda de Cluj, intr-o zona verde, hotelul dispune de 45 de camere duble, 4 apartamente de lux, si o camera pentru persoane cu deficiente motorii. Printre facilitati se numara cele 4 sali de conferinte cu o capacitate de 10 pana la 220 de locuri. Restaurantul hotelului are o capacitate de pana la 350 de locuri. De asemenea, exista o crama (60 locuri), un club (80 locuri), o terasa (150 de locuri) si o suprafata exterioara ce poate asigura logistica necesara organizarii unui eveniment de 180 de persoane. Pretul solicitat in acest caz este de 5,6 milioane de euro.

Tot in Cluj, de data aceasta insa in centrul orasului, langa Parcul Central si Piata Mihai Viteazul este scoasa la vanzare o cladire istorica din secolul XIX care functioneaza ca hotel de trei stele pentru 4,8 milioane de euro. Hotelul dispune de 30 de camere complet amenajate si utilate, un restaurant de lux si un bar.

La polul opus, o cabana din lemn din Lunca Bradului, judetul Mures, la 20 de km de Toplita, este scoasa la vanzare pentru 11.000 de euro. Cabana are trei camere, bucatarie utilata si curte cu doua locuri de parcare, fiind o optiune pentru o iesire in familie sau un grup restrans de prieteni.

Lansat in ianuarie 2000, imobiliare.ro cuprinde una dintre cele mai mari baze de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel national.