Aproximativ 10% din proprietarii de hoteluri si-au anuntat intentia de a vinde in perioada urmatoare prin intermediul agentilor imobiliari, site-urilor specializate si altor canale de investitii, a declarat presedintele asociatiei hotelierilor, Giorgos Tsakiris. Procentajul de 10% este echivalent cu circa 1.000 de hoteluri.

Criza economica si lipsa de lichiditati a crescut numarul hotelurilor care s-au inchis, a spus Tsakiris. Aceeasi situatie face, insa, foarte dificila si gasirea de cumparatori, chiar daca pretul mediu de pornire a scazut cu aproximativ 10%.

In regiunea Atica, aproximativ 50 de proprietari de hoteluri au anuntat ca se afla in cautarea unui cumparator. Una din marile agentii imobiliare din Grecia are in prezent in oferta 22 de hoteluri in Atica, totalul preturilor fiind de 290,6 milioane de euro. Jumatate din acestea sunt in centrul Atenei.

Cel mai scump hotel scos la vanzare in Atena este situat in apropierea Pietei Omonia, are 385 de camere si un pret de 95 milioane de euro.

Gradul de ocupare a hotelurilor din centrul Atenei a scazut puternic din cauza grevelor si violentelor frecvente, care au redus rezervarile si au inghetat piata organizarii de conferinte. Printre companiile care au anulat conferinte planificate la un hotel de cinci stele din Atena se numara Microsoft, Siemens si Honeywell.