The Guardian, preluat de Mediafax, scrie ca satele sasesti din Transilvania sunt binecunoscute ca destinatii turistice, dar mai sunt multe locuri de vizitat in Romania, "una dintre cele mai fascinante tari din Europa".

Pe primul loc in preferintele cititorilor The Guardian s-a situat complexul arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa (judetul Hunedoara), fosta capitala a Daciei romane, situata la o distanța de 40 de kilometri de Sarmizegetusa Regia, capitala Daciei.

Tot in Transilvania, publicatia britanica recomanda turistilor sa admire operele de arta din Muzeul Brukenthal, dar si Piata Mare din Sibiu, vorbind si despre Podul Minciunilor - cel mai vechi pod din fonta aflat in serviciu in Romania.

In aceeasi regiune istorica a Romaniei, The Guardian le recomanda cititorilor satele sasesti de pe Tarnava Mare - Biertan, Richis etc. -, cu bisericile fortificate, manastiri si un "tangibil simt al trecutului", Targul de Craciun din Sibiu, care are loc in Piata Mare a orasului, Sighisoara, Rezervatia de ursi de la Zarnesti (Liberty Bear), satul Viscri, din judetul Brasov, singura asezare de acest tip din Romania care figureaza pe lista patrimoniului UNESCO - publicatia recomandand pensiunea detinuta de printul Charles al Marii Britanii -, localitatea Campu Cetații (in maghiara Vármező) din județul Mureș, statiunea Valea Verde, de langa Sighisoara, satul Cisnadioara din Sibiu.

In topul The Guardian mai este inclus Bucurestiul, unde un cititor a recomandat clubul Contele Dracula, dar si Timisoara, despre care se spune ca este supranumita si "mica Viena" si ca a fost locul unde "s-a nascut" revolutia din 1989, statiunile de la Marea Neagra, precum si Maramuresul, cu Sighetu Marmatiei, Cimitirul vesel si Inchisoarea Sighet.

Cititorii publicatiei The Guardian recomanda nu numai locuri de vizitat, ci si locuri de cazare de care au fost impresionati, pentru care ofera si tarife.