Decizia a fost transmisa turoperatorilor intr-o scrisoare adresata, la sfarsitul lunii ianuarie, Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc de catre Directia Generala de Dezvoltare si Investitii a Primariei Municipiului Bucuresti.

"In cadrul sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti din 31 mai 2010 a fost supus spre dezbatere proiectul de hotarare privind taxele si impozitele locale aplicabile pe raza Municipiului Bucuresti in 2011. La sfarsitul discutiilor, proiectul de hotarare a fost supus la vot in intregime si nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi adoptat", a anuntat primaria, potrivit Mediafax.

In aceasta situatie, potrivit scrisorii, in conformitate cu normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal, neadoptarea hotararii pana la data de 31 mai presupune ca taxa hoteliera nu se plateste in anul urmator.

"Avand in vedere cele mentionate mai sus, pentru anul 2011 nu se percepe taxa hoteliera", se mai arata in scrisoare.

Taxa perceputa de primarie era de 3% din tariful de cazare.

Taxa hoteliera este stabilita de consiliile locale si este cuprinsa intre 0,5% si 5% din incasarile provenite din cazare.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului intentioneaza sa stabileasca o taxa hoteliera unica la nivel national, care sa reprezinte 2% din valoarea neta a unei nopti de cazare.