Daca anul trecut, programul early-booking era valabil doar pentru litoral, anul acesta si hotelirii de la munte sau din statiunile balneo s-au gandit ca si-ar putea umple camerele daca ar mai taia din preturi. E drept ca nu toate unitatile s-au inscris si ca fiecare isi stabileste tarifele intre 5 si 30%. Din cele 150 de hoteluri, 100 sunt doar pe litoral.

"Am facut o reducere de 40% pentru ca, pe langa early booking, mai avem o oferta: la 6 nopti de cazare, una este gratuita”, explica Laura Stuparu, director de hotel.

Perioada conteaza, de asemenea, mai ales in cazul vacantelor de pe litoral. Daca alegeti extrasezonul, adica lunile mai, iunie si septembrie, platiti si de doua ori mai putin. Si in plin sezon insa puteti avea sansa unor preturi mici, daca biletele raman nevandute. Cel putin asa s-a intamplat anul trecut, mai ales in cazul vacantelor in strainatate.

"In mai puteti sta cu 400 de lei, fara inscrieri timpurii, in august, cu 800 de lei, vorbim de un hotel bun de trei stele din Mamaia. Daca aplicam inscrierile timpurii, reducerea e de inca 10-15%”, explica Alin Burcea, director de agentie de turism.

De exemplu, in Eforie Nord, la un hotel de doua stele, veti da 400 de lei in plina vara. Daca iubiti mai tare racoarea muntelui puteti sa optati pentru trei stele in Sinaia. In statiunile balneoclimaterice, insa, preturile nu vor scadea cu mai mult de 5%. La Baile Felix pentru un sejur in plin sezon, in perioada 1 iulie-31 august, la un hotel de doua stele, pretul de pornire este de la 60 de lei pe noapte.

Pana acum doar 15% dintre romani au optat pentru programul inscrieri timpurii.  Reducerile sunt valabile pana la sfarsitul lui martie.