Anuntul a fost facut de Dragnea la intalnirea pe care acesta a avut-o, alaturi de premierul Ponta si de mai multi ministri, cu autoritatile locale din Gorj, carora le-au prezentat principalele investitii care vor fi facute in judet.

Unul dintre proiecte vizeaza modernizarea Stadionului Municipal "Tudor Vladimirescu" din Targu Jiu, pe care joaca echipa Pandurii, investitia urmand sa fie facuta de Compania Nationala de Investitii (CNI), iar autoritatilor locale le-au fost prezentate trei machete pentru a-si alege una dintre acestea.

Dragnea a mentionat ca modernizarea stadionului se face in urma demersurilor initiate de autoritatile locale si ca urmare a performantelor pe care Pandurii Targu Jiu le-a inregistrat in competitiile interne si in Europa League.

"Prin preluarea acestei investitii de catre CNI se doreste reabilitarea, modernizarea si extinderea arenei astfel incat sa indeplineasca conditiile necesare pentru gazduirea de meciuri ale competitiilor UEFA pana in faza de semifinala. (…) Noul complex sportiv va avea o capacitate de minimum 12.500 locuri acoperite, numar suficient pentru gazduirea competitiilor mentionate", a spus Dragnea, potrivit Mediafax.

Conform acestuia, costurile modernizarii stadionului sunt estimate la 20 de milioane de euro, banii urmand sa asigure dotari la standarde europene.

"Spatiul de cazare pentru sportivi va fi de minimum 40 de camere, cu toate dotarile necesare, inclusiv facilitati de recuperare, vestiare pentru jucatori, arbitri si oficiali, cabinet medical, cabinet antidoping, sali de incalzire, spatii pentru spectatorii VIP, spatii pentru alimentatie si comert, spatii pentru presa si conferinte si activitati de protocol, un sistem performant de sonorizare si iluminare, o buna acustica, precum si un sistem de protectie a spectatorilor impotriva intemperiilor si a soarelui puternic", a sustinut Dragnea.

El a mai spus ca la stadion vor fi amenajate si 2.500 de locuri de parcare, proiectul urmand sa fie realizat intr-o perioada cuprinsa intre 18 si 24 de luni.

Vicepremierul a afirmat ca CNI va prelua investitia dupa ce autoritatile locale vor pune la dispozitia acesteia atat o expertiza tehnica, dar si una energetica pentru a incepe procedurile necesare pentru a reliza studiul de fezabilitate, dupa care vor fi contractate lucrarile de investitii pentru modernizarea stadionului.

Stadionul Municipal "Tudor Vladimirescu" din Targu Jiu a fost inaugurat in 1965, iar acolo isi disputa meciurile echipa Pandurii. Anul trecut, pentru ca stadionul nu corespunde standardelor europene, echipa Pandurii Targu Jiu a fost nevoita sa isi dispute meciurile din Europa League pe Cluj Arena.