Noua sala Polivalenta se va construi pe un teren din apropierea Arenei Nationale. Vorbim despre o suprafata construita de 40.000 de mp, 3 etaje si o capacitate de 12.000 de locuri din care 2000 vor fi mobile si 400 fotolii VIP. Pe acelasi teren, in interiorul arenei, se va construi si o parcare de 800 de locuri.

Va fi o sala multifunctionala, cu instalatii moderne ce permit ca din arena sportiva constructia sa se poata transforma in 24 de ore intr-o scena de concerte sau un centru de conferinte.

La noua arena sunt asteptati iubitorii de tenis, baschet, handbal, fotbal, badminton, volei, atletism, gimnastica sau scrima. Iar oficialii spera sa putem organiza un Campionat European de Gimnastica.

Sorin Oprescu - primarul general al Capitalei: ''Vom da o alta valenta vietii sportive. Avem nevoie pentru a arata tuturor si sportivilor ca nu trebuie sa se antreneze imi amintesc de sportivi care se antrenau pe saltele''.

Anul trecut, Guvernul a transferat Primariei Capitalei un teren de peste 52.000 de metri patrati din Complexul "Lia Manoliu" pentru construirea acestei sali multifunctionale. Conditia a fost ca lucrarile sa fie finalizate in trei ani.

Costul constructiei ar urma sa depaseasca 60 de milioane de euro. Banii vin din bugetul Primariei dar si de la Guvern, care va da 50 de milioane de euro in doua transe anuale.