Fosta Capitala Culturala Europeana este inclusa pentru a treia oara consecutiv in topul anual Best Value Index, insa, de aceasta data, a reusit in premiera sa urce in top 10, transmite Agerpres.

Daca in cele doua editii anterioare ale topului Best Value Index, realizate de trivago, Sibiul facea parte din top 20 destinatii cu cel mai bun raport calitate-pret din intreaga lume, alaturi de Brasov sau Eforie Nord, in acest an este singurul oras din Romania recomandat turistilor interesati de vacante sau concedii avantajoase pentru anul 2016.

Situatia se datoreaza indicelui sau ce a crescut pe lista actuala de la 96,02% la 96,55%. Acesta este calculat pe baza reputatiei hotelurilor din Sibiu si a preturilor medii de cazare ce au scazut de la 275 lei/seara la 243 lei/seara. 

Destinatiile europene care au reusit sa depaseasca orasul romanesc in acest top sunt Mostar din Bosnia Hertegovina, Veliko Tarnovo din Bulgaria si Novi Sad din Serbia.

Preturile medii de cazare pe seara pentru o camera dubla standard, inregistrate in ultimele 12 luni, sunt de 225 lei, 190 lei si, respectiv, 239 lei. 

Pe primul loc in clasament se afla orasul chinezesc Fenghuang, cu o valoare a indicelui de 98,01%. In primele zece locuri se mai afla alte doua orase din China - Dali (locul 10) si Pingvao (locul 5). India este prezenta in acest top cu un singur oras, Wavanad, aflat pe locul 9.