Londra, capitala Marii Britanii, este intrecuta de Zurich, Geneva, New York si Oslo in privinta costului bunurilor, inclusiv chiriile, dar se afla pe locul 13 in topul salariilor brute.

Studiul arata ca este mai ieftin sa locuiesti in Sydney, Copenhaga si Chicago, rezidentii de aici castigand mai mult decat londonezii. 

Majorarea nivelului chiriilor in ultimii ani a dus la cresterea costului vietii in Londra, in conditiile in care numarul locuintelor construite in Marea Britanie este mai mic decat cererea.

In urma sporirii migratiei a crescut cererea pentru locuinte in Regatul Unit, iar oamenii prefera sa inchirieze pe termen lung decat sa achizitioneze locuinte, care sunt din ce in ce mai scumpe.

Dar salariile au crescut mult mai lent decat inflatia in majoritatea anilor care au trecut de la criza financiara din 2007-2008, desi anul acesta s-a inregistrat un avans solid. 

Conform UBS, Londra este un oras mult mai costisitor decat alte capitale europene comparabile, cum ar fi Paris si Berlin.

Un londonez trebuie sa lucreze 41,2 ore pentru a-si permite un iPhone 6, dublu fata de un rezident din Zurich care trebuie sa munceasca 20,6 ore.