Din 4 mai incepe programul ''Litoralul pentru Toti'', cu preturi cuprinse intre 200 si 1.000 de lei de persoana pentru un pachet de 5 zile. Multe dintre hoteluri le ofera clientilor servicii "all inclusive" si gratuitati pentru copii, pana la jumatatea lunii iunie.

Cum cea mai mare parte a hotelurilor de pe litoral s-au deschis de 1 Mai, administratorii vor sa aiba camerele ocupate pana cand va incepe cu adevarat sezonul estival. Tocmai de aceea tarifele pentru "Litoralul pentru toti" sunt chiar si cu 60 de procente mai mici fata de cele practicate in lunile de vara si variaza in functie de categoria de varsta.

La Mamaia, de exemplu, locurile s-au ocupat in proportie de 70%.

George Guci, proprietar hotel Mamaia: "Ofertele se lanseaza imediat dupa 1 Mai. Vorbim de ofertele ultra all inclusive sau all inclusive la celalalt hotel de 3 stele, Prichindelul si Senior 55 Plus. Preturile pornesc de la 180 de lei pe zi de persoana cu totul inclus."

Primii turisti ajung in statiuni in 4 mai, iar cei mai multi sunt parinti care au copii prescolari.

Marius Usturoiu, proprietar hotel Mamaia: "799 de lei de persoana o saptamana cu toate serviciile, incepand de la plaja, animatie, sport, mese, absolut orice are nevoie o familie intr-o vacanta. Platesc cu 40% mai putin decat in iulie si august."

Nu neglijati insa nici sudul litoralului. In statiunile Eforie Nord si Sud, Jupiter, Venus, Neptun Olimp sau Costinesti o sa dati intre 230 si 400 de lei de persoana pentru 6 nopti de cazare.

Aurelian Marin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism: "Majoritatea unitatilor din sudul litoralului ofera cazare sau cazare cu mic dejun, dar dupa cum stim, cererea mai mare este in continuare pentru Mamaia."

Peste 100 de hoteluri stau la dispozitia turistilor in cadrul programului "Litoralul pentru toti", in perioada 4 mai-15 iunie.