Ca meniu, oferta este foarte apropiata de cea de Pasti: oua rosii, drob, bors si fripturta de miel. Asta vor avea pe masa romanii care au de gand sa petreaca Rusaliile la munte.

Cele mai cautate sunt, cum era si firesc, pensiunile din zonele agroturistice. La Bran, de exemplu, sunt ocupate 95% din locuri. Trei zile de cazare costa 180 de lei de persoana la 2 si 3 margarete. Pretul pachetului se dubleaza la 4 si 5 margarete. La pretul cazarii turistii trebuie sa mai adauge si pretul mesei care nu depaseste in medie 50 de lei pe zi. 

"Am lansat un pachet de trei zile cazare, cu mic dejun, in camere standard duble, incepand de la 36 de euro locul in camera dubla si, de asemenea, produsul nostru excelent: aparatamentele noi, gata date in folosinta, de la 55 de euro de persoana. Avem petreceri in club, karaoke, dans, piscine, sauna, fitness, masaj, ritualul SPA", spune Mariana Calitu, front desk manager.

Oferta include, gratis, vremea buna, dupa cum prognozeaza meteorologii. Dupa o saptamana friguroasa si ploioasa, weekend-ul se anunta cald si insorit. De Rusalii, la Bran se asteapta tot atatia turisti ca de Paste. "Turistii sunt asteptati in aceasta zona cu mult drag, cu preparate traditionale si plimbari cu caruta trasa de cai. Multi proprietari au ATV-uri, biciclete, fac picnicuri pe iarba", a declarat Ionela Moja, ANTREC Brasov.

In acest weekend, Branul gazduieste si un festival gastronomic. "Sambata si duminica in fapt sunt zilele cu apogeul festiv. Sambata, pe platou, vom organiza un concurs de preparare a mielului", spune Alex Priscu, PR Castelul Bran.

Si in Brasov, duminica Rusaliilor va fi sarbatorita in mod traditional. Junii din Scheii Brasovului scot fetele la joc.