Surse din piata sustin ca Tunisiana avea inca de anul trecut datorii ce ajungeau la cateva sute de mii de euro. Kartago Travel, unul dintre creditorii Tunisiana, a cerut insolventa agentiei la Tribunalul Bucuresti in data de 23 decembrie 2009. De atunci au fost stabilite 4 termene de judecata: 16 si 23 februarie, 20 aprilie si 4 mai. Se pare ca la acest ultim termen, autoritatea a deschis procedura de insolventa.

"Cu regret va anuntam ca Tribunalul Bucuresti a hotarat deschiderea procedurii de insolventa a SC Tunisiana Travel & Trading srl la cererea Kartago Travel. Deoarece prin aceasta hotarare se ridica administratorului societatii dreptul de administrare, sunt nevoit sa suspend activitatea agentiei Tunisiana Travel pana la preluarea administrarii de catre administratorul desemnat de judecatorul sindic, respectiv Activ Lichidator IPURL, Gheorghe Stoian General Manager", asa arata mesajul transmis de catre general managerul de la Tunisiana Travel.

Acest mesaj a fost trimis de catre domnul Gheorghe Stoian, atat pe reteaua interna a Tunisiana, catre toti angajatii, cat si pe forumul turistic iturism.

"Am primit acest mesaj de la domnul Stoian pe reteaua noastra interna, l-am luat ca atare, mai multe detalii inca nu stim. Asteptam sa fim si noi anuntati", a declarat pentru incont.ro un reprezentant al agentiei Tunisiana Travel.

Tunisiana s-a bazat foarte mult pe vanzarea pachetelor catre Tunisia, destinatie ce, potrivit specialistilor din piata in ultimele luni de zile a scazut extrem de mult.

"Din cauza crizei economice intreprinderile mici si mijlocii au suferit, intr-adevar pierderi ridicate. Din nefericire aceasta situatie se rasfrange si asupra industriei turistice. Insolventa nu inseamna faliment,  iar agentia isi va continua activitatea, cel putin pentru o perioada de timp", a declarat pentru incont.ro Ioana Dobrescu, sectretar general al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

Potrivit acesteia, deschiderea procedurii de insolvabilitate ridica Tunisianei dreptul de administrare constand in dreptul de a-si conduce activitatea, de a-si administra bunurile din avere si de a dispune de acestea, administrarea societatii urmand sa fie preluata de catre un administrator al procedurii de insolvabilitate.

"Acest aspect nu inseamna ca Tunisiana nu isi va onora obligatiile pe viitor, ci va fi preluata de un lichidator denumit de instanta de judecata. Riscul agentiei Tunisiana a fost acela ca a promovat exclusiv o destinatie, care a inregistrat anul precedent o scadere pe piata romaneasca", a conchis oficialul ANAT.