Jared Leto, in varsta de 42 de ani, este actor, regizor, cantaret, chitarist si compozitor. Anul acesta, el este cotat cu sanse mari la un Oscar pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar, in pelicula "Dallas Buyers Club". Pe Twitter are peste 1.300.000 de fani, iar acolo a ales sa scrie despre Salina din Turda, parcul de distractii aflat intr-o fosta mina de sare. Probabil ca niciun muzeu sau obiectiv turistic de la noi nu are o asemenea campanie publicitara la Hollywood.

Modernizata in 2010 cu fonduri europene, salina a devenit parc balnear cu sali de tratament si recuperare, dar si cu terenuri de minigolf si badminton, bowling, tenis de masa, mese de biliard, un debarcader si o biserica. In 2000, a fost declarata rezervatie naturala de interes national, considerata un muzeu de istorie a mineritului de sare. Iar jurnalistii americani de la Business Insider au introdus Salina Turda in topul locurilor incredibile din lume care merita sa fie vizitate.

Auzind despre promovarea facuta pe Twitter, directorul salinei s-a bucurat de ajutorul neasteptat. "Pentru noi este o surpriza foarte placuta ca un actor, regizor si cantaret de talie internationala sa ne promoveze pe pagina de socializare Salina din Turda. Si daca tot in acest an o sa vina sa concerteze in tara noastra, noi vrem sa-i lansam o invitatie speciala sa vina sa viziteze minunea din adincul pamantului", spune Vasile Toth, directorul general al Salinei Turda.

Jared Leto va sustine pe 5 iulie, in Capitala, un concert cu trupa rock pe care a infiintat-o, impreuna cu fratele sau "30 seconds to Mars". Pana acum, au vandut peste 10 milioane de albume.