Daca iti place aventura si vrei o vacanta exotica poti sa alegi un safari in Kenya. O astfel de vacanta de lux costa "doar" 38.000 de euro de cuplu si dureaza 22 de zile, iar un roman a ales deja aceasta varianta pentru concediul de vara.

In aceasta perioada va face excursii in Rwanda, Kenya, Tanzania si va vedea plaja din Zanzibar. Agentiile de turism ce ofera vacante de lux confirma faptul ca exista si clienti pentru astfel de sejururi. Anul acesta a crescut interesul pentru concediile active.

"Compararand 2011 cu 2010, cand 70% dintre solicitari erau pentru vacante de relaxare la plaja, anul acesta, mai mult de 60% dintre solicitari sunt pentru circuite si pachete de vacanta mai complexe. Astfel, preconizam nu doar ca acest an va fi mai bun fata de cel anterior", spun reprezentantii Eturia.

In ceea ce priveste durata vacantei, aceasta nu s-a modificat, dar numarul clientilor a crescut cu 60%. "Economia obtinuta prin reducerea perioadei de vacanta nu este insemnata, mai ales cand o raportezi la tariful biletelor de avion (care se mentine acelasi, indiferent de durata sejurului)", adauga acestia.

Plaja si circuit privat

Printre cele mai scumpe vacante cumparate de romani anul acesta se numara un circuit privat de 25 zile in Malaezia si Thailanda pentru o familie cu 4 membri. In acest caz, pretul este 29.000 de euro pentru intreaga familie. Exista oferte si pentru cei care prefera plaja. Un sejur de 9 zile in Maldive la un complex de 6 stele pentru o familie cu 4 membri costa 25.000 de euro. Iar o luna de miere in Bora Bora - 23.000 de euro.

Interesul romanilor pentru astfel de vacante se simte si in vanzarile in crestere ale agentiilor de turism. Spre exemplu, in cazul Eturia, de la inceputul anului si pana acum s-au vandut vacante in valoare de 800.000 de euro, in crestere cu 55% fata de anul trecut.

Vacanta, la pretul unui apartament

Reprezentantii agentiei Perfect Tour spun ca jumatate din cifra de afaceri pe 2011 este data de vanzarile de vacante. Anul trecut, cifra de afaceri a Perfect Tour a fost de 21,2 milioane de euro. Pentru anul acesta, ei estimeaza ca va ajunge la 28 de milioane de euro. Pachetele pentru vacante exlusiviste pot cuprinde dupa caz: bilete la business class, cazare in cele mai luxoase hoteluri si transferuri de la avion la hotel cu elicopterul sau cu limuzina. In plus, daca achizitioneaza pachetul VIP, clientii vor primi servicii personalizate, iar agentii se deplaseaza la biroul acestora.

In ceea ce priveste cea mai scumpa vacanta rezervate anul acesta, Sorin Văduvoiu, directorul executiv al Perfect Tour, spune ca pretul acesteia este de 61.000 de euro. O familie de cinci persoane se va relaxa timp de 3 saptamani in Sardinia si Franta.

Un alt roman a achitat 32.000 de euro pentru o vacanta de 20 de zile in Australia. Iar o familie de patru persoane a platit 23.000 de euro pentru un sejur de 2 saptamani in Marbella.

Printre cele mai scumpe concedii cumparate de romani se numara si un circuit in China (Beijing - Macao - Hong Kong), achizitionat de o familie de 2 persoane pentru 20.000 de euro.

Citeste si:

 Aurul, cea mai inteligenta investitie a momentului. Cat costa sa-ti cumperi propria mina GALERIE FOTO

 Al doilea om dupa Zuckerberg, in carti pentru Trezoreria SUA. Cum a devenit COO-ul Facebook cea mai puternica femeie din Silicon Valley. FOTO