Românii înlocuiesc sarmaua cu burrito și tortilla. Bucătăria sud-americană crește în preferințe, pe lângă cea libaneză și sandwich-urile cu ingrediente proaspete
Burrito, bucătărie sud-americană
Bucătăria sud-americană, mâncarea libaneză şi sandwich-urile cu ingrediente proaspete cresc puternic în preferinţele românilor şi vor defini tendinţele culinare ale anului 2018, potrivit platformei online de comenzi de mâncare foodpanda România.
“Urmărim cu atenţie preferinţele românilor în ceea ce priveşte bucătăriile internaţionale. După ce, în ultimul an, am fost surprinşi de creşterea apetitului românilor pentru mâncarea libaneză, o altă tendinţă pe care o constatăm la clienţii noştri este aceea de a comanda mâncare proaspătă, sandwich-uri cu ingrediente cât mai fresh. Anul acesta, ne aşteptăm ca preparatele din bucătăria sud-americană, precum burrito, chili con carne sau tortilla, să aibă cea mai puternică urcare în topul preferinţelor culinare, fiind o bucătărie răspândită şi apreciată la nivel mondial”, a declarat Radu Bălăceanu, country manager foodpanda România.
Conform estimărilor foodpanda.ro, cele mai multe restaurante care vor fi listate pe platformă în 2018 vor avea specific italian, urmate de cele cu preparate din bucătăria americană (burgeri & coaste) şi chinezească.
Clasamentul este completat de restaurante cu mâncare tradiţională românească şi de cele cu bucătărie sud-americană, în creştere considerabilă faţă de anii anteriori.
foodpanda.ro este cea mai mare platformă online de comenzi de mâncare din România, colaborând, în prezent, cu peste 440 de restaurante din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Braşov, Constanţa, Arad, Ploieşti, Oradea, Galaţi, Craiova, Sibiu şi Buzău.
Pe acelasi subiect: