De Anul Nou, pensiunile si vilele turistice din intreaga tara au fost ocupate in proportie de 80%, iar de Craciun, gradul de ocupare a fost de 60%-65%.

Durata medie a minivacantei intr-o pensiune rurala a fost de 4 zile pentru Craciun si de 5 zile pentru Revelion.

In perioada Craciunului, in structurile de cazare din zona rurala s-au cazat aproape 60.000 de turisti, iar de Revelion au venit in jur de 80.000 de persoane, potrivit calculelor Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC).

Cheltuiala medie pentru un sejur de Craciun la pensiuni a fost de aproximativ 600 de lei, in timp ce pentru Revelion suma medie alocata a fost de 800 de lei de persoana.

Nu au lipsit nici ofertele cu preturi mai ridicate la pensiunile de 5 margarete si pensiuni de tip conac/hotel, unde preturile au pornit de la 2.200 lei/camera/3 nopti si au mers pana la 4.000 lei/camera/4 nopti, cu demipensiune, masa festiva de Craciun/Revelion, carnaval, servicii SPA si relaxare.

Datele ANTREC arata ca s-au pastrat tendintele din anii trecuti, astfel ca cei mai multi turisti au ajuns in zone precum Bran-Moieciu-Fundata (Brasov), Albac, Arieseni (Alba) Rucar-Dambovicioara (Arges), Marginimea Sibiului (Sibiu), Botiza, Sighetu Marmatiei (Maramures), Vama, Vatra Dornei (Suceava), Baile Balvanyos (Covasna), Durau (Neamt), Lepsa (Vrancea), Sarata Monteoru (Buzau) si statiunile de pe Valea Prahovei.