Daca n-ati ajuns pana acum la Salina Turda, atunci aflati ca jurnalistii de la CNN au clasat-o pe locul 2 in topul celor mai atractive 10 locuri subterane din lume. Si celebra revista Business Insider ne acorda o atentie deosebita.

Vasile Simion, directorul general al salinei: "O importanta publicatie americana a catalogat Salina Turda ca fiind cel mai spectaculos loc subteran amenajat. Tot Business Insider ne catalogheaza ca fiind pe locul 22-24 in lume ca obiective turistice care trebuie vizitate".

Salina a fost renovata in 2010, cu peste 6 milioane de euro, din fonduri europene. Sistemul de iluminat a fost gandit de un expert care i-a dat aerul unui oras din adancuri. Vestea s-a dus repede, iar daca la inceput veneau numai 77.000 de turisti, acum sunt peste 350.000 in fiecare an.

Roata panoramica este locul de unde Mina Rudolf - atractia principala a Salinei - se poate vedea cel mai bine. A fost sapata in urma cu numai putin de 65 de ani, iar minerii lucrau doar cu dalta si ciocanul.

Coada la bilete gasim chiar si in timpul saptamanii. Mai ales ca zona de agrement este mereu surprinzatoare. Oaspetii pot face plimbari cu barca pe lacul de sare si pot juca mini-golf sau bowling.

In general cei care vin aici isi trateaza diverse afectiuni. Camelia Marincean, asistent medical: "Cei care sufera de afectiuni ale cailor respiratorii inferioare si superioare, rinita alergica, tot felul de alergii, astmul bronsic, laringita, faringita".

Daca a crescut cererea, a crescut si oferta. In zona au rasarit zeci de pensiuni, dar si hoteluri. O doamna a inceput in 2010 cu 4 camere, iar acum are 14.

Gyongy Dumitru, proprietar pensiune: "Salina ne-a impins de la spate. Ne-am dezvoltat si noi odata cu salina".

Marius Maris, proprietar pensiune: "Vin tot mai multi oameni. Cand suna clientii, prima data intreaba de programul de la salina".

Autoritatile le pregatesc turistilor o surpriza si spun ca salina se va extinde cu inca o galerie care va putea fi vizitata din toamna.