In schimb, sunt gazduiti in odai gatite cu stergare si scoarte autentice si mananca numai bunatati traditionale.

Pensiunile incluse in programul "Vacanta la tara", care dureaza pana la sfarsitul lui octombrie, vand pachete de cate sase zile, cu preturi care pornesc de la 175 de lei.

De pe pajisti inca verzi, cu fanete si poame coapte, turistii care ajung in satul Simon, din judetul Brasov, vad Bucegii si Piatra Craiului. Aerul tare al muntilor si privelistea care-ti taie rasuflarea au puterea de a alunga grijile si de a topi stresul orasenilor veniti in vacanta.

Daniela Simache, turist: "M-am bucurat la fiecare pas, am privit florile. M-am bucurat la fel de mult de casele vechi, care pastreaza farmecul si traditia romaneasca."

Peisajele noastre le bat pe cele din Austria, afirma cu convingere un turist plecat din tara de 23 de ani.

Decebal Flos: "Imi place linistea, imi plac oamenii."

Proprietarii de pensiuni isi rasfata oaspetii cu bunatati specifice zonei: slanina afumata cu ceapa, branza de vaci, carnati afumati, pastrav pe gratar si prajituri coapte in casa.

Prin programul "Vacanta la tara" va puteti bucura de marul luat direct din pom.

Cinci nopti la o pensiune de doua margarete costa numai 175 de lei, la 3 si 4 margarete costa 225 de lei si 290 de lei la o pensiune de cinci margarete.

Turistii se pot relaxa in livezi sau pe cararile care urca spre crestele muntilor. Tot in aceasta zona, pot asculta povestile ciobanilor care se aduna la ravasitul oilor, cand coboara cu animalele de pe munte, pentru iernat.

In schimb, turistii pensiunilor din Maramures sunt poftiti sa framante paine si cozonaci ori sa prepare zacusca. Ba chiar, cine doreste, poate sapa cartofii din gradina sau poate cosi fanul. Pentru odihna, odaile sunt deja pregatite pentru oaspeti.

Irina Oancea, proprietara pensiune agroturistica: "Seara facem si cate o hora, invatam sa jucam si sa cantam cu un pahar, doua de horinca ne veselim. Cei care vor, pot sa imbrace si costume traditionale, sa simta cu adevarat ca au fost in Maramures."

Programul "Vacanta la tara" dureaza pana pe 30 octombrie.