“Radisson Blu Brasov va fi primul hotel din orasul Brasov afiliat la un operator international de prestigiu, ceea ce va insemna un plus de vizibilitate pentru aceasta destinatie si o crestere a calitatii serviciilor hoteliere in piata de profil. Ne dorim ca in aceasta locatie sa aducem excelenta in serviciile hoteliere de care toti brasovenii sa fie mandri si, astfel, sa sprijinim dezvoltarea pietei hoteliere locale si sa contribuim la promovarea orasului Brasov”, a declarat Ramona Neamtu, reprezentanta grupului de investitori Tresor Com.  

Hotelul Radisson Blu Brasov va fi situat in zona centrului istoric, pe strada Eroilor nr. 23, vis-à-vis de Parcul Central, in apropierea principalelor atractii turistice ale orasului si a zonei de business.

Hotelul va dispune de 105 camere, restaurante, spatii de conferinte, bar, centru SPA & fitness si este prevazut sa fie inaugurat in prima parte a anului 2018. Investitia este estimata la aproximativ 10 milioane de euro si va genera in jur de 100 de noi locuri de munca. Lucrarile vor dura cel mult 2 ani, hotelul Radison Blu Brasov urmand sa devina functional la intreaga sa capacitate incepand cu primavara anului 2018.

Potrivit sursei citate, in Brasov nu exista, in prezent, un hotel afiliat la un lant international de prestigiu, ci doar o singura unitate hoteliera cu mai mult de 100 de camere. Acest aspect face ca destinatia Brasov sa nu poata gazdui evenimente corporate si grupuri mari de turisti participanti la circuitele culturale organizate prin intermediul agentiilor de turism specializate in activitatea de incoming.

Radisson Blu este unul dintre cele mai importante branduri hoteliere din lume, operand aproape 300 de hoteluri in 69 de tari si teritorii. Radisson Blu este parte a Carlson Rezidor Hotel Group, care include, de asemenea, Quorvus Collection, Radisson, Radisson RED, Park Plaza, Park Inn by Radisson si Country Inns & Suites By CarlsonSM. In Romania, Grupul Carlson Rezidor opereaza hotelurile Radisson Blu si Park Inn by Radisson din Bucuresti.