Dacă iubiţi marea, atunci trebuie să ştiţi că cele mai bune preţuri sunt în ultima săptămâna din august şi în primele două din septembrie. De exemplu, la un hotel de trei stele din Mamaia veţi economisi cel puţin 20 de lei zilnic, pentru că veţi primi şezlongul gratis. La un altul, dacă alegeţi un sejur de cinci nopţi, accesul la SPA este gratuit.

Turiştii aflaţi acum pe litoral sunt extrem de mulţumiţi de tarife. În plus, vremea este prietenoasă. Sunt 28 de grade în aer, iar apa este plăcută.

”Am luat un apartament şi plătesc 3 milioane, faţă de iulie, când ni se cerea câte 4 și jumătate - 5”, spune un turist.

Cei care administrează plajele şi terasele au lăsat la rândul lor din pretenţii. Cu toţii încearcă să prelungească sezonul măcar până în 15 septembrie.

Răzvan Chiţu, administrator plaje: ”Este un sfârşit de sezon foarte plăcut. Avem oferte diversificate pentru grupurile de cinci persoane: plătesc patru şezlonguri, iar al cinci-lea este gratuit. Dacă vin câte şapte, au câte o bere gratuită de la bar şi reducerile care sunt deja făcute.”

În prezent, hotelurile care au oferete sunt ocupate în proporţie de sută la sută.

Sebastian Puznava, administrator hotel: ”Preţul mediu al unui pachet ajungând în jurul sumei de 1850 de lei, cu toate mesele incluse, băuturi incluse, şezlonguri gratis.”

Peste două zile începe şi programul litoralul pentru toţi în cadrul căruia un pachet de şase nopţi la un hotel de trei stele va costă sub şapte sute de lei.