Într-un interviu acordat săptămânalului 'Le Journal du Dimanche', Anne Hidalgo a asigurat că luna viitoare va scoate la concurs un proiect de renovare a împrejurimilor Turnului destinat arhitecţilor internaţionali.

În aprilie, un juriu va desemna proiectele finaliste, iar în mai 2019 va fi ales cel câştigător, menit să renoveze împrejurimile monumentului, inclusiv vecinele Champs de Mars şi malului Senei din apropierea turnului.

Obiectivul, potrivit lui Hidalgo, este de "a renova esplanada pentru ca Tour Eiffel să fie mai primitor". Administraţia monumentului a lansat deja un proiect pentru a creşte vânzările pe Internet şi a stabili orele de vizitare, care în prezent sunt de doar 20 % şi care se speră să atingă 80 % în perspectiva anului 2020.

Edila Parisului doreşte totodată ca vizitatorul să găsească, pe drumul spre monument, diferite servicii, precum puncte de informare, locuri de odihnă, spaţii de vânzare de sandviciuri sau suvenire şi toalete publice, în locul vânzătorilor ambulanţi care populează locul în prezent.

Proiectele care participă la concurs trebuie să aibă în vedere peretele transparent antiglonţ, înalt de 3 metri, deja aprobat ca măsură de securitate antiteroristă şi care va înconjura Tour Eiffel din mai anul viitor.

Pentru a finanţa aceste proiecte, societatea care gestionează Turnul a decis scumpirea biletelor de intrare, al căror cost a crescut începând cu 1 noiembrie de la 17 la 25 de euro.