"Unele dintre parcurile care exista aici s-au bazat prea mult pe nota romantica europeana. Este ca si cum cineva a mers la Paris si a spus: Acesta este un parc frumos. Si l-a proiectat imediat in desert ", spune arhitectul britanic Thomas Heatherwick.

In Abu Dhabi, s-a intiparit prea mult mentalitatea de a construi pentru a acoperi desertul, in loc sa-i celebreze si exploreze unicitatea, spune Heatherwick, care acum spera sa readuca mandria capitalei EAU. Iar principala lui "arma" este parcul de sub desert care sa imbine fix atuurile acestui oras.

La exterior, parcul Al Fayah, de 125.000 de mp, va semana cu  o movila mare de pamant uscat. Locuitorii se vor putea aduna la picnic sau se vor putea distra la un concert in aer liber.

Sub cupola (care este de fapt un mozaic de copertine sustinute de mai multe coloane) isi vor face loc gradini luxuriante, cursuri de apa si piscine, cafenele si o biblioteca publica.

Heatherwick spune: "Spre deosebire de Londra, unde poti sa iesi la o plimbare pe strada oricand vrei, clima extrema din Abu Dhabi iti limiteaza optiunile. Acest tip de socializare tinde sa se intample in principal in mall-uri, de aceea un parc sub desert este o idee excelenta".

Foto: Heatherwick Studio