In Poiana Brasov, in inima muntelui, am gasit un hotel ai carui proprietari nu ofera doar un loc de cazare, ci un stil de viata, in care luxul te inconjoara la fiecare pas. Penthouse-ul beneficiaza de toate facilitatile necesare unei familii. Pe langa cele trei dormitoare de la parter, in living exista un semineu, un platou cu fructe proaspete, schimbat in fiecare zi, o canapea destul de mare pentru toti membri familiei, iar in cazul in care turistii vor sa isi pregateasca singuri masa, aveti si o bucatarie complet utilata.

Fiecare apartament are un perete din sticla, pentru ca oaspetii sa se bucure de frumusetea perisajului. In plus, mai au la dispozitie si o  piscina exterioara.

Desigur, si mancarea face diferenta intr-o vacanta, iar hotelierii care vor sa impresioneze isi aduc bucatarii din alte tari. Aici, de exemplu, specialitatile sunt pregatite de un chef din Spania.

"Avem una dintre cele mai atractive oferte din Poiana, in ideea in care oferim apartament loft, penthouse, iar preturile se situeaza undeva intre 79 euro pe noapte si pana la 149 euro pe noapte, un penthouse pentru sase persoane"
, explica Razvan Istrate, managerul unitatii hoteliere.

Pe Valea Prahovei, tarifele sunt ceva mai accesibile.

Cei care vor sa isi petreaca sarbatorile intr-un cadru regal sunt asteptati in Sinaia, la un hotel din apropierea Castelului Peles. "Turistii vor fi primiti in camere cu iz aristocrat, iar in restaurant va avea loc un bal cu o atmosfera regala", spune Nicoleta Popescu, administrator complex hotelier.

Pentru sarbatori mai linistite, in familie, puteti alege un loc mai putin aglomerat, de pilda, in pasul Rucar - Bran. "Pentru cei mari avem sala de biliard, iar la subsol sauna si sala de masaj", precizeaza Gabriel Vines, proprietar de pensiune.

La hotelurile de 3 stele, pachetul de Craciun costa intre 650 de lei si 800 de lei de persoana, pentru 4 nopti de cazare, iar la patru stele tarifele ajung la 1.200 de lei de persoana. In schimb, la pensiuni, patru nopti de cazare in perioada Craciunului ajung la 500 de lei.

Pachetele de Revelion costa mai mult. La 4 stele, de pilda, ajung si la 2.000 de lei de persoana, pentru 6 nopti.