Potrivit datelor furnizate de Ascoiaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova, multe dintre locurile decazare din staţiunile prahovene sunt deja rezervate pentru perioada Crăciunului şi a Revelionului.

În Sinaia, Buşteni şi Azuga, pentru Crăciun, 70% din locurile disponibile sunt rezervate, în timp ce, pentru Revelion, în aceleaşi staţiuni mai mult de 95% din locuri sunt deja ocupate”, se arată într-un comunciat dat publicităţii de APDT Prahova.

Conform aceleiaşi surse, în zonele Breaza şi Campina pentru minivacanţa de 1 decembrie gradul de ocupare a locurilor decazare este de 60 la sută, iar pentru Crăciun, în Câmpina, gradul de ocupare se ridică la 60% iar la Breaza 50%, întimp ce pentru Revelion ambele staţiuni au un grad de ocupare de peste 65%.

Pentru perioada de Crăciun, un pachet de patru nopţi la un hotel de patru stele care include cină festivă de Crăciun va costa aproximativ 1.800 de lei de persoană, în timp ce la unităţile de cazare din categoria trei stele turiştii vor achita 1.300 lei/persoană, pentru acelaşi tip de pachet.

Pentru Revelion, pachetele includ cină festivă în noaptea dintre an şi vor costa, la un hotel de 4 stele, peste 3.000 lei de persoană, iar la 3 stele, peste 2.000 de lei/persoană.