Peste 25 de grade Celsius au inregistrat astazi temometrele pe litoral. O vreme nesperat de buna pentru cei care isi programasera o plimbare pe malul marii. Asa ca unii nu si-au refuzat o mica balaceala.

Cei mai multi dintre turisti au venit la mare prin programul social “Litoralul pentru toti”. Platesc acum pentru o saptamana de cazare cat ar fi platit asta-vara pentru o singura noapte. Unde mai pui ca, pe langa sezlonguri, pana si berea sau mancarea se vand la pret redus.

Si hotelierii incerca sa mai obtina ceva profit pe ultima suta de metri.

"In data de astazi avem circa 12%grad de ocupare, tarifele le negociem cu orice partener si oscileaza, de la 90 la 80, 110, 120 maxim. Este binisor, spunem noi pentru data de astazi", spune Gheorghe Comsa, hotelier.

Cel putin 60 de hoteluri din toate statiunile au portile deschise pentru programele sociale “Litoralul pentru toti” si “O saptamana la mare”. Tarifele sunt extreme de mici, pornesc de la 140 de lei pentru 6 nopti la 2 stele si cresc pana la 450 de lei la 4 stele. De aceste reduceri beneficiaza insa doar turistii care si-au achizitionat pachete acum 6 luni de zile.

Nici cei care au ales sa vina doar pentru un weekend nu au avut de pierdut. In Mamaia, de exemplu, aproape 90% dintre hoteluri sunt inca deschise iar preturile pentru o camera dubla sunt cuprinse intre 90 si 300 de lei. Meteorologii anunta insa ca de saptamana viitoare vremea se va raci.