Muzeul Bellu din Capitala sarbatoreste centenarul aeronauticii militare, cu tururi si demonstratii de gen, Foisorul de Foc este deschis pentru vizitatorii curiosi, iar Ferma Animalelor va fi deschisa, pentru prima data, pe 18 mai 2013 pana la ora 24.00.

Noutatea pentru Noaptea Muzeelor 2013 consta in introducerea de circuite muzeale si la Baia Mare si Sibiu - orase in care vor fi disponibile harti tiparite cu institutiile participante, dupa modelul implementat cu succes la Bucuresti in ultimii cinci ani si la Cluj-Napoca anul trecut.

Proiectul "Noaptea Muzeelor in 4 acte: Bucuresti, Baia Mare, Cluj-Napoca, Sibiu" este coordonat de Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania si finantat cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National. Parteneri in proiect sunt Muzeul de Mineralogie din Baia Mare, Muzeul de Arta din Cluj-Napoca, Complexul National Muzeal ASTRA din Sibiu.

De asemenea, pentru prima oara la Noaptea Muzeelor, colectii muzeale, colectii private si bisericesti din zonele rurale ale Sibiului isi asteapta vizitatorii in nocturna, alaturi de muzee din Aiud, Alba Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare, Brasov, Bucuresti, Caransebes, Constanta, Cluj-Napoca, Deva, Golesti, Iasi, Oradea, Ploiesti, Resita, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Sighisoara, Sinaia, Slatina, Slobozia, Suceava, Targu-Jiu, Targu-Mures si Timisoara.

Vezi harta interactiva a muzeelor participante la eveniment pe www.stirileprotv.ro.