Dupa cel mai inalt turn din lume, Burj Khalifa, Dubaiul se va mandri curand cu strazile controlate climatic si cel mai mare parc indoor din lume, toate parte din primul oras pietonal cu temperatura controlata.

The Mall of the World sau Mall-ul Lumii va gazdui printre altele un centru cultural cu teatre care sa includa show-uri de calibrul celor de pe West End si Broadway, centre medicale, o strada pentru distractii, modelata dupa celebrul bulevard La Rambla din Barcelona si strazi pentru shopping.

Proiectul face parte din planul Dubaiului de a deveni o destinatie turistica de top pe tot parcursul anului, in pofida temperaturilor in crestere, care vara ajung la 50 de grade Celsius.

Mall-ul in sine va ocupa o suprafata de 743.000 mp, sub un dom de sticla. Constructia va atrage 180 milioane de turisti pe an si va asigra viitorul Dubaiul ca hub turistic, spun autoritatile.

Conducatorul emiratului si vicepresedinte al UAE, Sheikh Mohammad Bin Rashid Al Maktoum, a declarat: "Acest proiect face parte din planurile noastre de a transforma Dubaiul intr-un hub cultural, turistic, economic, pentru doua miliarde de oameni din regiune si suntem determinati sa ne implinim viziunea. Suntem increzatori in puterea economiei noastre, optimisti asupra viitorului tarii si hotarati sa implinim aceasta viziune".

Mall-ul lumii va fi construit langa Malul Emiratelor, deja unul dintre cele mai mare centre comerciale la nivel mondial. De aici, se va ajunge foarte usor la Burj Khailfa.