Aceasta crestere a taxelor, spun reprezentantii Wizz Air, vine dupa s-au cheltuit miloane de euro in modernizarile inutile si constructii de noi terminale.

Potrivit companiei, guvernul spaniol va forta acum pasagerii liniilor aeriene sa plateasca pentru noile terminale extravagante sub forma taxelor excesive de aeroport.

"Wizz Air regreta ca este nevoita sa-si reduca investitiile in Spania, ceea ce va conduce la reducerea unor zboruri din orarul de iarna pe rutele disponibile din Romania, catre Barcelona, Madrid si Valencia. Este regretabil ca guvernul spaniol a impus o crestere a taxelor intr-un moment in care traficul de pasageri trebuie stimulat, iar locurile de munca in industria turismului sunt necesare", a declarat intr-un comunicat Daniel de Carvalho, Corporate Communications Manager la Wizz Air.

Pentru acest an Wizz Air estimeaza o crestere de doua cifre si anunta ca isi va muta o parte din zborurile catre Spania in alte tari, "unde turismul si liniile aeriene sunt binevenite", prin taxe de aeroport scazute.

"In timp ce Spania va pierde mii de pasageri, Wizz Air va continua sa-si extinda reteaua cu noi destinatii din Romania", a mai spus Carvalho.

Wizz Air a transportat peste 11 milioane de pasageri in ultimele 12 luni, iar estimarile pentru acest an sunt ca se va ajunge la 12 milioane de pasageri. Flota companiei este compusa din 39 aeronave Airbus A320, care opereaza de la 15 baze aflate in Polonia, Ungaria, Bulgaria, Romania, Ucraina, Cehia, Serbia si Lituania.