"Pe 1 mai, atunci cand va fi reintrodusa linia turistica Bucharest City Tour, aceasta va avea o alta fata, astfel incat sa fie mai atractiva pentru turisti si numarul celor care vor merge pe traseul turistic sa creasca semnificativ. Anul trecut, am avut 40.000 de clienti, anul acesta vrem sa ajungem macar la 60.000", a mai spus directorul Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB).

Potrivit directorului RATB, hartile bilingve vor contine informatii despre principalele obiective turistice din Capitala.
Totodata, strainii veniti in Bucuresti vor putea cumpara, de la hotel, tichetul de calatorie pentru linia turistica.

"Vrem sa introducem, asa cum se intampla peste tot in Europa, la hoteluri si la restaurante, harti cu trasee turistice pe care sa gasesti punctele importante pentru turismul unui oras, dar si locurile unde poti sa te cazezi sau unde poti sa iei masa. Astfel, hotelierii si proprietarii de restaurante isi fac reclama la noi si noi ne promovam, prin intermediul lor, traseul", a precizat Adrian Campurean, care a explicat ca hotelierii si proprietarii de restaurante vor suporta costurile de productie a hartilor.

Directorul RATB a mai spus ca propunerile au fost foarte bine primite atat de hotelieri, cat si de proprietarii de restaurante, in special cei din Centrul Istoric. De asemenea, de la centrele de vanzare a tichetelor sau chiar de la hotel, turistii vor putea lua hartile traseelor RATB, cu repere despre zonele si institutiile importante din Bucuresti.

"Dupa proiectul hartilor turistice destinate liniei Bucharest City Tour, avem in vedere elaborarea hartilor traseelor RATB, care vor contine, pe langa traseele autovehiculelor regiei, si marcarea sediilor institutiilor din Capitala. Strainii vor primi aceasta harta de la centrele noastre de vanzare de tichete sau chiar de la hotel", a explicat directorul RATB, citat de Mediafax.

Proiectul Bucharest City Tour a fost initiat de Regia Autonoma de Transport Bucuresti si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului la 28 iulie 2011. La sfarsitul lui noiembrie 2011, RATB a anuntat ca va mentine in functiune linia turistica si pe timpul iernii, autobuzele supraetajate fiind inlocuite cu unele de linie. Cele patru autobuze supraetajate au intrat din nou in circulatie la inceputul lunii mai 2012, linia Bucharest City Tour fiind suspendata temporar, ulterior, la 1 noiembrie.