Oficial, sezonul estival se incheie pe 30 septembrie. Cum insa turisti nu prea mai vin pe litoral, sunt hotelieri care ori au inchis deja ori mai au doar cateva camere pregatite pentru doritori. O fac doar de ochii autoritatilor pentru ca legea turismului prevede amenzi care ajung si la 50 de mii de lei pentru cei care inchid mai devreme de 30 septembrie.

Situatia este ceva mai... roz in Mamaia, unde sunt in jur de 25 de mii de turisti - cei mai multi veniti prin programul “Litoralul pentru Toti”. La polul opus se afla Neptun si Eforie care impreuna abia aduna 5 mii de oaspeti.

Comerciantii au sperat ca vremea frumoasa va mai aduce turisti la malul marii cel putin pana la 15 septembrie. Au modificat si preturile, care fie ca vorbim de servicii, fie ca ne referim la cazare, au scazut cu cel putin 30 de procente.

Apa marii este calda si curate, are o culoare superb, vantul adie usor, insa putini sunt cei care aleg sa vina la mare in aceste zile. De exemplu acum la Eforie sunt mai putin de 2.000 de turisti

De cealalta parte, comerciantii spun ca ar iesi in pierdere daca si-ar tine afacerile deschise in acesta perioada.

Iar la mijloc sunt hotelierii. Desi acum cazarea este mai ieftina, nu au ce sa le ofere turistilor care se vor plictisi de atata plimbari pe malul marii.

Acum o camera la un hotel de 2 stele este in jur de 80 de lei, la trei stele 150 de lei, iar la patru, 200-300 de lei.