"Lasati discutiile si priviti tavanul, marmura, covoarele facute special", i-a indemnat Quest pe politicienii si pe oamenii de afaceri prezenti la un forum in care se discuta despre deschiderea unor noi rute comerciale in Europa si in Asia.

Richard Quest: "Uitati de bancile si de geopolitica voastra si de orice! Uitati de tot! Duceti-va si atingeti marmura aia."

Doua zile, cat a stat la Bucuresti, jurnalistul de la CNN a fost intrebat de mai multe ori daca ii place Casa Poporului. A raspuns invariabil.

Richard Quest: "Ador cladirea asta, cred ca e minunata ... Iti dai seama ce petreceri am putea da in cladirea asta? Vrei o nunta?! O poti organiza in cladirea asta si a doua zi incearca sa gasesti toti invitatii. Cautandu-i, ai putea descoperi niste relicve."

Pe cei cateva sute de invitati stransi intr-o sala in care se discuta despre investitii, crestere economica sau strategii energetice, Quest i-a indemnat sa priveasca tavanul.

Richard Quest: "Uitati de bancile si de geopolitica voastra! Uitati de orice! Iesiti in hol si atingeti marmura, uitati-va la detalii, la covorul despre care mi-ati spus ca a fost facut la o masina special construita pentru el. Si sa ne bucuram ca pot sta aici si-l pot numi nebun pe cel care a facut toate astea ."

De altfel, si joi seara, cand a ajuns prima data in cladire, realizatorul TV si-a facut poze in cladire, a admirat candelabrele si coloanele de pe holuri:  "Dumnezeule, uita-te la asta! Uita-te! Iti imaginezi cum a fost facuta? Costurile..."

Cat despre deschiderea unor noi rute comerciale care sa lege Europa, Asia si Statele Unite, denumite simbolic noul drum al matasii, Quest a avut un mesaj pe care politicienii nu s-au bucurat sa il auda: "Nu va amagiti cu Drumul Matasii. Este un concept care nu exista."

Stabilit la New York, Richard Quest este unul dintre cei mai cunoscuti jurnalisti din lume, specializat in economie.