In fata restaurantului, pe o tabla sta scris mare "Meniul zilei la un euro". O oferta tentanta, poate chiar prea buna pentru a fi adevarata. Proprietarul localului spune ca i-a venit ideea in urma cu doua luni, ca solutie disperata pentru a atrage clientii in cursul saptamanii, cand mesele erau mai mult goale.

Jose Antonio Paz, proprietarul restaurantului: "Principala motivatie a fost criza financiara. Ne-am gandit, de asemenea, sa ajutam oamenii, iar ei sa ne ajute pe noi, nu-i asa?".

Unii clienti au crezut ca este o gluma, altii s-au ferit sa incerce mancarea de teama ca nu este de calitate, fiind prea ieftina. Cei care au decis totusi vada despre ce este vorba n-au fost dezamagiti.

"O supa sau o portie de paste cu sos, apoi o tocanita de calamar sau de iepure, la alegere, si un desert."

'Este foarte bine, foarte bine."

"Mi-au taiat din pensie, asa ca vin mai des aici pentru meniul de un euro."

"Este mai convenabil sa mananci aici decat sa iti faci mancarea acasa, daca tii cont de costuri."

Desi costa putin, mancarea este intotdeauna proaspata.

Miguel Vazquez, bucatarul restaurantului: "Cumparam ingrediente de calitate, insa in cantitati foarte mari, ca sa putem negocia un pret bun. Pregatim foarte multa mancare traditionala, ca la mama acasa."

Jose Antonio Paz, proprietarul restaurantului: "Mancarea nu aduce profit, insa ne ajuta sa avem activitate in zilele mai linistite. Bauturile, apa, cafeaua, berea, vinul ne tin pe linia de plutire."

Cu tot cu paine si bauturi, clientii ajung sa plateasca pentru un pranz aproximativ 4 euro.