Cine urca in rulota are impresia ca a pasit pe mocheta pufoasa a unui apartament de lux. Descopera mobilierul elegant, tapiteria din matase si patul confortabil de dimensiuni uriase. Apoi, aerul conditionat si incalzirea din fiecare incapere.

In varsta de 73 de ani, Gerda i-a facut acest cadou sotului, care a condus o firma de IT. A costat aproape trei sute de mii de euro, dar care i-a ajutat sa vada lumea.

Rosemarie si Gert au fost o viata intreaga profesori. Ce-i drept, au castigat mai mult decat dascalii de la noi. Cu banii pusi deoparte si-au cumparat o bijuterie de rulota pe care au dat 85.000 de euro. Nu-si fac griji pentru cheltuieli: pensia lui Gert se ridica la aproape 3.000 de euro. Si-au amintit de Romania din studentie cand veneau aici, beau CICO si ascultau orchestra la o terasa din Mamaia.

Bancher pensionat, elvetianul Masel se arata incantat de tara noastra. De la volanul rulotei sale de aproape o suta de mii euro, campiile mioritice, valurile marii si micile casute pescaresti din Delta s-au vazut impecabil.

In grup, il intalnim si pe Knapp, care a tinut mortis ca interiorul rulotei sa fie facut de propriile sale maini. A conceput dulapuri ingenioase si un surprinzator. Totul a costat 50.000 de euro.

Acesti turisti au platit 1.600 de euro de persoana pentru o vacanta de 21 de zile in Romania, in pret fiind inclus totul, de la locurile de campare, pana la pontoanele plutitoare din Delta. Fara a fi insa foarte pretentiosi, in fiecare seara se relaxeaza cu un pahar de vin romanesc, pe care il tin intr-o sticla de doi litri din plastic, asa cum l-au primit de la o localnica.

Vinul de Macin sau Murfatlar, pestele sfaraind pe gratar din ghiolurile Deltei sau nisipul fin din Mamaia au facut ca vacanta acestor domni respectabili sa fie una de vis. Mai ales ca, fara griji in privinta conturilor, viata este, in general, frumoasa.