Regia Autonoma de Transport Bucuresti a anuntat ca de sambata va relansa linia de transport "Bucharest City Tour", destinata vizitarii obiectivelor turistice din Bucuresti, informeaza Mediafax.

Astfel, patru autobuze supraetajate, cu o capacitate de 77 locuri, prevazute cu ghid audio in limbile romana si engleza, vor circula pe traseul Piata Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piata Unirii, Universitate, Piata Romana, Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulle, Soseaua Kiseleff si Piata Presei.

Noutatea adusa de RATB in acest an este dotarea autobuzelor cu sistem internet wireless gratuit.

Autobuzele vor circula intre orele 10.00 si 22.00, pe un traseu cu o lungime de 15,4 kilometri, care are 14 statii si poate fi parcurs in aproximativ 50 minute.

Obiectivele turistice aflate de-a lungul acestui traseu sunt: Casa Presei, Parcul Herastrau, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Taranului Roman, Palatul Victoria, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta, Biserica Cretulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul National de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Romana, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Coltea, Muzeul Municipiului Bucuresti, Teatrul National, Muzeul Literaturii si Academia de Studii Economice.

Pretul unui card de transport este de 25 de lei pentru adulti si 10 lei pentru copiii cu varste intre 7 si 14 ani. Cardul de calatorie este valabil 24 de ore de la prima validare si poate fi cumparat din autobuzele turistice.

Primul traseu turistic din Capitala parcurs cu autobuze supraetajate a fost inaugurat pe 28 iulie 2011, costurile de inchiriere ale autobuzelor ridicandu-se anul trecut la aproape 60.000 de euro pentru trei luni.

Proiectul Bucharest City Tour, initiat de Regia Autonoma de Transport Bucuresti si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a continuat si in perioada sezonului rece. Regia preciza ca pe linia turistica Bucharest City Tour vor circula autobuze Mercedes Citaro Euro 4, pentru a asigura conditiilor optime de calatorie pentru turisti in perioada de iarna.