Romania detine o treime din izvoarele termale si minerale ale continentului. In alte tari, o astfel de bogatie era pusa in valoare. Nu si la noi. De la Baile Felix la Borsec, de la Sovata la Buzias ori de la Baile Tusnad la Herculane, intreaga tara ar putea fi un urias spa. Oamenii ar putea trai din turismul balnear, dar se pare ca nu avem nevoie de bani, locuri de munca sau faima, din moment ce statiunile romanesti sunt blocate intr-un colaps latent.

Baile Herculane erau odinioara Perla Europei in turismul balnear. Astazi, statiunea e un soc pentru cei care o viziteaza pentru pentru prima data si o uriasa dezamagire pentru cei care au mai vazut-o in trecut.

Statiunea de suflet a familiei imperiale se vinde de cativa ani la bucata, iar cumparatorii care se perinda pe aici nu demonstreaza deocamdata ca pot oferi un turism modern. Investitii sunt, dar inca timide, si, in loc de hoteluri, turistii sunt intampinati cu paragina si santiere.

Duminica ii veti vedea pe proprietarii cladirilor aflate de ani de zile in renovare. Descoperim bijuteriile arhitecturale ale statiunii atat la interior, cat si in subteran.

Cand vine vorba de patrimoniul de la Herculane, unii investitorii vorbesc de interese si specula imobiliara.

In fiecare an, unitati emblematice din statiune, ridicate de comunisti pentru un turism de masa, zac mai mult inchise.

Vedem si ce legatura este intre cladiri incarcate cu istorie din Herculane si afaceri derulate in trecut intr-o alta comuna din judet.

Interese, aranjamente de culise, dar si autoritati neputincioase care mai mult ridica din umeri, pe larg, duminica de la ora 18.00, la "Romania, Te iubesc!".