Conform keeptalkinggreece.com,, adjunctul purtărului de cuvânt al Guvernului grec Aristotleia Peloni a declarat că, pe baza analize datelor epidemiologice, s-a decis suspendarea de luni, de la ora 6:00 şi până în 15 iulie, a accesului cetăţenilor sârbi în Grecia prin toate punctele de frontieră, excepţie făcând doar situaţiile speciale.

De asemenea, conform anunţului, Guvernul, în cooperare cu experţii, monitorizează evoluţia epidemiologică în UE şi în restul lumii.

În acest context, Grecia, în cooperare cu partenerii din UE, îşi rezervă dreptul de a-şi revizui politicile, a mai spus Peloni.

”Guvernul, în cooperare autorităţile relevante, analizează şi evaluează constant datele, astfel încât deschiderea pentru vizitatorii străini să nu însemne rabat pentru sănătatea publică”, a adăugat ea, potrivit News.ro.

O declaraţie similară a fost publicată de ministrul sârb de Externe, Ivica Dacic, care a cerut cetăţenilor sârbi ca, dacă au planificate excursii în Grecia, să renunţe,

Ministrul sârb al Turismului Lasim Ljajic a confirmat închiderea frontierelor pentru B92.

La canalul privat N1 TV, Ljajic a afirmat că “Grecia îşi închide frontierele din cauza situaţiei epidemiologice din Serbia şi pentru că mulţi turişti sârbi au fost testaţi pozitiv.

Vineri, Guvernul sârb a declarat stare de urgenţă la Belgrad, impunând măsuri de carantină. Alte patru oraşe din Serbia au un statut similar încă de lunea trecută.