Cu toate ca reprezentantii agentiilor de turism spun ca exista cerere si pentru statiunile din sudul litoralului, multe hoteluri nu vor deschide in weekendul de la inceputul lunii viitoare, din cauza costurilor considerate nejustificate pentru un singur sfarsit de saptamana.

In ceea ce priveste statiunea Mamaia, va asigur ca vom fi pregatiti sa primim turistii si peste 95% dintre hoteluri vor fi deschise. Dupa ce litoralul a fost gol de Paste, vrem ca de 1 Mai sa reusim sa avem cel putin acelasi numar de turisti ca anul trecut. Acum s-a implicat si Primaria Constanta si ne ajuta…amenajeaza spatiile verzi si largesc parcarile”, au declarat pentru incont.ro, presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovala.

Potrivit oficialului. cele mai solicitate statiuni pentru 1 Mai in acest an vor fi Mamaia, Neptun, dar si Vama Veche.

Bucovala a mai spus referitor la preturile care ne vor astepta pe litoral ca hotelierii au scos la inaintare oferte foarte bune pentru extrasezon.

“Pentru acest sejur, in Mamaia, ofertele pentru doua nopti la hotelurile de 3 stele pornesc de la 45 de lei/locul in camera/noapte cu micul dejun inclus, unde valoarea acestuia este de 20 de lei, si ajung pana la 55-60 de lei, in functie de facilitatile si serviciile oferite”, a explicat presedintele APM.

Se pare ca traditia de a petrece 1 Mai-ul la malul marii inca se pastreaza, desi suntem in al doilea an de criza si mini-vacanta de Paste ne-a aratat tuturor cat de goale ne-au ramas buzunarele.

Multe dintre hotelurile din Mamaia sunt deja rezervate complet! Exemplu in acest sens sunt Hotel Victoria de trei stele sau Hotel Laguna de patru stele. Daca inca mai au camere libere, s-ar putea sa le mai prindeti doar pe cele mai piperate ca pret.

Cu toate acestea, preturile la hotelurile de doua stele, la oferta pentru 1 mai sunt in jur de 45 de lei/persoana pentru 2 nopti, iar la trei stele pornesc de la 140-145 si pot ajunge si la 250 de lei pentru doua nopti/camera dubla.