Oficialul a spus ca Ministerul Mediului, in parteneriat cu Ministerul pentru IMM, Mediu de Afaceri si Turism, incurajeaza participarea turoperatorilor pentru promovarea etichetei ecologice. "In momentul de fata, din pacate, in Romania, sunt doar trei hoteluri care beneficiaza de eticheta ecologica", a afirmat ministrul Mediului, potrivit Mediafax.

Rovana Plumb i-a propus ministrului delegat pentru IMM si Turism, Maria Grapini, prezent la conferinta, sa incurajeze cat mai multe hoteluri sa devina ecologice. "Cred ca impreuna, Maria, trebuie sa ne stabilim cateva tinte astfel incat sa ii incurajam pe cat mai multi sa participe in cadrul etichetei ecologice, care inseamna protejarea mediului si exploatarea eficienta a resurselor", a spus ea.

Totodata, Rovana Plumb a afirmat ca ministerul Mediului sprijina desemnarea destinatiilor ecoturistice. "Ne-am propus ca prin aceasta strategie sa conclucram cu ministerul pentru IMM si Turism sa desemnam zece destinatii ecoturistice", a adaugat ministrul Mediului.

Eticheta ecologica atesta ca produsul sau serviciul respectiv corespunde unor standarde stabilite la nivelul UE. Pentru a primi aceasta calificare, o unitate de cazare trebuie sa respecte criterii obligatorii care se refera la economisirea apei si energiei, reducerea deseurilor si protectia mediului.

Potrivit Ministerului Mediului, au primit etichete ecologice hotelurile Saturn si Crowne Plaza, din statiunea Saturn, respectiv Bucuresti, precum si vila Piatra Soimului, din Sinaia.